&noscript=1" />

De Curly Girl Methode: de ideale haarroutine voor krullen

Curly Girl Methode ervaringen:
in deze blogs delen we voor en na foto’s

Krullen zijn een vak apart; dit zijn de beste tips voor mooie krullen

De Curly Girl Methode haarproducten:
dit moet je erover weten

De Curly Girl Methode is een haarroutine voor krullen, waarmee je ze op een zo natuurlijk mogelijke manier verzorgt. Doordat je stopt met het gebruik van haarproducten met siliconen en sulfaten, beroof je je haar niet meer van vocht en voed je je haar écht, in plaats van het oppervlakkige vochtinbrengende effect van siliconen. De Curly Girl Methode werkt met een aantal basisprincipes. Allereerst vermijd je schadelijke ingrediënten in haarproducten, zoals siliconen, sulfaten en parabenen. Ook haartools, zoals borstels, föhns en stijltangen, zijn voortaan verleden tijd. Leer wat je krultype, haartype en andere haarkenmerken zijn, zodat je je haar leert kennen en precies weet wat jouw haar nodig heeft. En last but not least: omarm nieuwe gewoontes, zoals je krullen drogen met een katoenen T-shirt in plaats van met een handdoek of föhn.

De Curly Girl Methode werkt bij alle verschillende haartypes, zoals kroeshaar, golvend haar en krullend haar. En zelfs steil haar zal er mooier en gezonder van worden. Voor sommigen leidt het zelfs tot de ontdekking dat ze eigenlijk golvend of krullend haar hebben. Enthousiast geworden en ben je benieuwd wat de CGM voor jouw haar zal doen? Lees dan snel alle blogs over de Curly Girl Methode en start jouw haar transformatie!

Iedereen met krullen weet: de weg naar gezond krullend haar kan een bumpy road zijn. Dof en pluizig haar, ongedefinieerde krullen; we hebben er allemaal wel eens last van. Het kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan verkeerde haarverzorging, te veel siliconen in je haar, je haar drogen met een handdoek (of nog erger: met een föhn), of je haar borstelen als het droog is. En dat is niet gek, want op school leer je niet hoe je natuurlijk krullend haar moet verzorgen. Was het maar zo!

Gelukkig zijn er online veel tips en tricks voor krullen te vinden. Eén daarvan is de Curly Girl Methode, bedacht door Lorraine Massey, waar wij enorm fan van zijn. Want dankzij de Curly Girl Methode gaat je haar beter en mooier krullen. Hoe dat komt? Doordat je je haar op milde wijze behandelt en het niet meer beschadigt door het gebruik van haarproducten met siliconen of sulfaten, chemische behandelingen, borstels en föhns. Daardoor verbetert je haar en de conditie van je hoofdhuid, en dat betekent een weelderige bos met krullen! Zie je jezelf al lopen? Lees dan snel onze blogs over krullen, zodat jij binnenkort ook met perfecte krullen rond paradeert.

Binnen de Curly Girl movement worden haarproducten gebruikt die geen siliconen en sulfaten bevatten. Maar waarom eigenlijk? Dat heeft meerdere redenen. Siliconen zijn niet goed voor je haar omdat ze er een soort plastic laagje omheen leggen, waardoor je haar geen lucht krijgt. Door dit laagje kunnen goede haarproducten ook niet tot je haar doordringen, waardoor ze op de oppervlakte blijven liggen en je haar dus niet goed verzorgd wordt. Hierdoor droogt je haar uit en wordt het pluizig.

Dan hebben we nog sulfaten. Dit zijn reinigers die talg en productresten uit je haar verwijderen. Het schuimende effect van sulfaten geeft veel mensen een lekker schoon gevoel. Maar de meeste sulfaten reinigen te grondig, waardoor ze ook de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en haar verwijderen. Hierdoor wordt je haar droog en dof. Dus door deze twee ingrediënten voortaan in haarproducten te vermijden, wordt je haar sterker en krijgt het z’n natuurlijke krul en glans terug. In plaats daarvan worden milde reinigers gebruikt, zoals conditioner - ook wel co-wassen genoemd.

Naast siliconen en sulfaten zijn er binnen de Curly Girl Methode nog meer ingrediënten die je wilt vermijden, en anderen die je juist wél wilt gebruiken. Lees daarvoor alle blogs over de CGM haarproducten!

Benieuwd hoe lang het duurt voordat jouw mooie en gezonde krullen tevoorschijn komen nadat je bent begonnen met de Curly Girl Methode? Of hoe je dankzij deze methode zachte en veerkrachtige krullen krijgt? Als je nieuw in de Curly Girl movement bent, is het fijn om ervaringen van andere curlies te lezen zodat je een beetje weet waar je aan toe bent. Om je eerst even antwoord te geven: de Curly Girl Methode werkt voor iedereen anders. Reken op minimaal zes weken voordat je het echte resultaat ziet en rondloopt met een bos weelderige krullen. Maar laat dit je niet tegenhouden: meestal zie je meteen al na je eerste CG routine verschil, omdat je haar door de final wash goed zal reageren op de nieuwe milde producten.

In de blogs in deze categorie nemen diverse krullenbollen je mee in hun Curly Girl Methode ervaringen en delen ze voor en na foto’s van hun krullen. Wil jij ook zo’n mooie bos? Geloof ons: met geduld, goede gewoontes, volhouden en het gebruik van producten die geschikt zijn voor jouw haar zullen na verloop van tijd ook bij jou zachte, gezonde en levendige krullen tevoorschijn komen. Kijk maar naar al je voorgangers!

curls text 

Agnès ging voor het eerst naar een krullenspecialist: haar ervaring
In mijn vorige blog deelde ik het al: ik had voor het […]
Haarroutine Krullen Kroeshaar
Mijn naam is Da-shawn en ik ben 21 jaar. Ik heb krullen […]
Curl training Krullen Clumping
Je kan jouw krulpatroon trainen zodat je mooie, gedefinieerde krullen krijgt. Benieuwd hoe? Isabelle vertelt je er alles over!
Agnès probeert de Curly Girl Methode: een update na 2,5 maand
Agnès is nu zo’n 2,5 maand met de Curly Girl Methode bezig, en geeft een update van haar nieuwe haarroutine, struggles en wishlist!
Golvend haar - Wavy krultype 2a - 2b 2c
Is jouw golvend haar levenloos en ontbreekt het aan kruldefinitie? Lees onze favoriete tips en technieken om krullend haar en meer volume te krijgen.
afro woman shrink hair smiling
Baal je dat jouw krullen krimpen als je haar opdroogt? Zonde! Het is namelijk een teken van gezond haar. Lees hierover alles.
vrouw-met-krullen-in-bed-kussensloop
Je hebt vast al wel gehoord dat je met natuurlijk krullend haar het beste op een zijden of satijnen kussensloop kunt slapen. Weet je waarom?
vrouw-denkt-onderzoek
Ben je benieuwd hoe krullen ontstaan en waarom jij wel natuurlijk krullend haar hebt en de ander niet?
Curly hair - LOC Method
Heb je het idee dat je er alles aan doet om je krullen goed te verzorgen? Heb je toch nog pluis of droog haar? Lees hier wat de LOC-methode voor jou kan betekenen!
Giovanni-Ferrer
Benieuwd hoe de Curly Boys hun haar verzorgen en stylen? Lees verder voor wat mannelijke inspiratie.
vrouw krullend haar badkuip
Heb je je haar pas nog gewassen maar zijn je lokken wel weer toe aan een opfrisbeurt? Lees hier de refresh routines van bekende curly bloggers!
olie druppel
Olie kan wonderen doen voor droog haar! Maar welke olie? En wist je dat er twee soorten olie voor je krullen zijn?
Isabelle krullen refresh day CGM
Isabelle is begonnen met de Curly Girl Methode. In haar tweede blog deelt ze haar ervaring en de eerste resultaten van haar nieuwe CG-proof producten.
krullend haar vrouw opzij
Alcohol en je haar: als je het internet moet geloven zou je […]
vrouw hand door krullend haar
Magnesium heeft een aantal hele fijne voordelen voor je haar. We leggen je uit welke, hoe het werkt en op welke manier je magnesium het beste tot je kunt nemen.
Olaplex Nr 3
Olaplex beschermt het haar tegen schadelijke behandelingen. Benieuwd hoe, of het CG proof is en wat Olaplex kan doen voor je krullen? Lees het hier!
agnes probeert de curly girl methode
Agnès probeert voor het eerst de Curly Girl Methode met vegan haarproducten uit. Lees hier haar ervaring én het resultaat.
Isabelle's krullen na een refresh
Isabelle besloot onlangs te beginnen met de curly girl methode. Ze deelt haar huidige haarroutine en haar eerste ervaringen met de curly girl methode.
Ben je op zoek naar een goed haarmasker voor je krullen? Heb […]
Haar-maskers-deep-conditioners
Op zoek naar een CG approved haarmasker? Check hier onze handige lijst!
Agnes' krullen na wassen
Agnès begint met de curly girl methode en deelt haar ervaringen met jou!
Hoe weet je welke haarproducten het beste passen bij jouw curly girl krultype en haareigenschappen? Lees het hier!
Curly Girl Method
Lees hier alles over de curly girl methode en hoe je het beste kunt beginnen!
lijnzaad
Wist je dat lijnzaad supergoed is voor je haar? Wij delen hier het recept voor lijnzaadgel met je!
Vegan haarverzorging krullen
Vegan haarverzorgingsproducten zijn producten zonder dierlijke ingrediënten. Maar welke ingrediënten zijn dat? En welke merken zijn vegan?
Emma Curly Girl Method
Emma besloot onlangs te beginnen met de curly girl methode. Ze deelt haar huidige haarroutine en haar eerste ervaringen met de curly girl methode.
proteïne en krullen
Lees hier alles over proteïne en hoe je de balans tussen proteïne en vocht kunt herstellen.
hoe vaak haar wassen
Hoe vaak moet je je haar wassen? Lees hier wat jouw haar nodig heeft.
Haaruitval door Curly Girl methode
Hoe het kan dat je soms meer haaruitval krijgt en zelfs nadat je begonnen bent met de Curly Girl-methode? Dat leggen we je uit.
glycerine luchtvochtigheid
Lees hier over glycerine en luchtvochtigheid voor de Curly Girl!
co-washing
Lees hier alles wat je wilt weten over co-washing!
no poo methode
Wat zijn de verschillen tussen de No Poo-methode en de Curly Girl-methode? Lees het hier!
kokosolie
Hoe je kokosolie kunt gebruiken voor je krullen als aanvulling op je Curly Girl-routine? Lees het hier!
parabenen
Volgens de Curly-Girl methode kun je parabenen beter mijden. Waarom? We leggen het uit!
siliconen
Volgens de Curly-Girl methode kun je siliconen beter mijden. Waarom? We leggen het uit!
Sulfaten
Volgens de Curly-Girl methode kun je sulfaten beter mijden. Waarom? We leggen het uit!
pluishaar
Wat is pluizig haar eigenlijk? Hoe ontstaat het en hoe houd je je pluis in bedwang op een manier die in je nieuwe CG-haarroutine past?
Castor plant - Castor olie
Castorolie is geliefd en gehaat, maar waarom? En wat doet het en hoe gebruik je het?
Haar porositeit bepalen
Wat houdt haar porositeit in? En wat betekent dit voor jou? Doe de test en kom erachter.
Wat is mijn haarelasticiteit en hoe test ik dit?
Haar elasticiteit is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste haarproducten.
Welke Denman Brush
Een borstel door je krullen halen? Beter van niet... Het kan toch!
Wat is mijn haartype
Ben je ook benieuwd wat jouw Curly Girl haartype je hebt?
Is de CG-methode nieuw voor je? En vraag je je (terecht) af wat alle termen betekenen?
Vrouw met krullen verbaasd
We leggen je aan de hand van de meest gemaakte fouten de echte must do’s uit.
Deep conditioning haar
Deep conditioning als Curly Girl: waarom doe je dat en hoe doe je dat? We geven je vijf tips!
Vrouw was haar onder de douche
De Curly Girl is nieuw voor je. Je gaat nog een keer de allesvernietigende en -reinigende beruchte final wash doen. Hoe? En waarom eigenlijk?
Vrouw krullen met portemonnee
Aanhanger van de Curly Girl methode? Maar vraag je je af of dit wellicht ietsje goedkoper kan? Natuurlijk kan dat!