&noscript=1" />

Da-shawn begint met de Curly Girl Methode: Dit is haar huidige haarroutine

Leestijd: 3 minuten

Mijn naam is Da-shawn en ik ben 21 jaar. Ik heb krullen en vind ze prachtig maar loop wel tegen een aantal issues aan. Mijn haar is namelijk droog en een andere frustratie is shrinkage. Door alle voor en na foto’s ben ik om: ik ga de Curly Girl Methode proberen. Maar waar moet ik beginnen? En hoe bouw ik een nieuwe routine op? Ik volg het stappenplan van Kurlify en neem je mee in mijn proces! In deze allereerste blog vertel ik je meer over mijn huidige haarroutine en welke producten ik gebruik

Mijn haartype is 3c / 4a. Ik heb twee soorten haar lijkt het wel. De onderkant is iets gladder en de bovenkant is iets dikker. Mijn haarstijl is heel gevarieerd. Ik draag regelmatig boxbraids, passion twist of een ponytail met haar extensions, maar ik houd het meest van mijn natuurlijke look.

Mijn haaranalyse

Haartype: 3c / 4a
Dichtheid: Medium (beetje hoofdhuid te zien)
Haardikte: Grof (een individuele haar is duidelijk te zien in het licht)
Haarporositeit: Hoog
Elasticiteit: Hoog

Ook jouw krultype, haarporositeit en elasticiteit ontdekken? Lees de volgende artikelen hierover:

Mijn huidige haarroutine

Ik was mijn haar één keer per week met shampoo. Na het wassen breng ik conditioner aan op mijn haar, ik kam het uit terwijl de conditioner erin zit. Na het uitspoelen van de conditioner gebruik ik een deep conditioning masker. Dit laat ik een paar uur zitten en dan spoel ik het uit.

Na mijn wasroutine is het tijd om haarproducten te gebruiken. Mijn haar is nu handdoek droog. Ik droog mijn haar trouwens met een katoenen t-shirt. Ik heb ooit gehoord dat dat beter is zowel pluizen als schade tegengaat.

Als eerst gebruik ik een style milk. Daarna kam ik het met mijn Denman borstel en vervolgens gebruik ik een curling jelly. Af en toe gebruik ik daarna ook nog een curl smoothie. Ik gebruik geen diffuser meer. Ik laat mijn haar aan de lucht drogen. Als het droog is gebruik ik mijn afro kam om meer volume te creëren. 

Als ik bijvoorbeeld een hoge of lage knot wil maken, wat ik regelmatig doe, gebruik ik ook de Redone Wax en Eco Styling Gel. Dit gebruik ik om mijn haar strak in model te houden zodat er geen plukjes ontsnappen.

Tussen mijn was beurten door refresh ik om de drie dagen mijn haar door het nat te maken en opnieuw styling producten aan te brengen.

Mijn haar struggles

Mijn grootste issue met mijn haar is shrinkage. Mijn haar groeit wel maar door mijn strakke krulpatroon zie je dat niet goed. Ook vind ik het best vervelend dat mijn haar heel droog is. Na een dag of twee zijn mijn
krullen nog wel redelijk in tact maar behoorlijk uitgedroogd. Ook heb ik last van een droge hoofdhuid. Er ontstaan van die schilfers en haarroos.


Lees ook: Alles over shrinkage: het krimpen van je haar

Kurlify’s feedback op Da-shawn’s haarproducten

Tijd voor de waarheid! Zijn Da-shawn’s haarproducten Curly Girl-proof?

Benieuwd naar het resultaat? Zodra ik ik mijn nieuwe haarproducten in huis heb schrijf ik een nieuwe blog met een haarupdate! Vragen? Stel ze ons gerust op Instagram!

Related Posts
De LOC Methode: de routine voor gehydrateerde krullen zonder pluis

Heb je het idee dat je er alles aan doet om je krullen goed te verzorgen? Heb je toch nog Read more

Alles over het krimpen van je haar: acceptatie en tips

Baal je dat jouw krullen krimpen als je haar opdroogt? Zonde! Het is namelijk een teken van gezond haar. Lees Read more

Hoe Beginnen met de Curly Girl Methode: Stappenplan

Lees hier alles over de curly girl methode en hoe je het beste kunt beginnen!