Satijnen en zijden Kussenslopen voor krullen

Bij de verzorging van jouw natuurlijke krullen is het goed om niet alleen na te denken over je haarroutine voor overdag, maar ook hoe je de nacht op zo’n manier doorkomt dat je krullen niet te veel beschadigen en er de volgende dag nog steeds zo goed mogelijk uitzien. Dit kan door met behulp van een satijnen of zijden kussensloop. Wij helpen je graag op weg met dit lijstje met onze favoriete satijnen of zijden kussenslopen.

Satijnen en zijde kussenslopen

Op een satijnen of zijden kussensloop glijd je haar als het ware mee, in plaats van tegen elkaar aan te wrijven zoals op een katoenen kussensloop. Katoen is veel ruwer, waardoor je haren tegen elkaar of tegen het kussensloop wrijven. Dankzij een kussensloop van satijn of zijde krijg je minder pluizig haar, klitten, en gespleten haarpuntjes. Verder heeft katoen de eigenschap vocht op te nemen. Gedurende de nacht onttrekt katoen het vocht en de natuurlijke oliën die aanwezig zijn op jouw haar en hoofdhuid. Satijn en zijde doen dat niet. Het vocht blijft daardoor op je haar en hoofdhuid, waar het hoort.

Welke stof het beste bij jou past ligt aan jou, je budget, je behoeften en je voorkeuren op het gebied van je leefstijl. Wil je bijvoorbeeld een zo zacht mogelijke kussensloop voor je krullen? Kies dan voor zijde. Heb je een kleiner budget of hanteer je een vegan lifestyle? Dan is satijn vaak een goede oplossing, maar let daarbij wel op waar het satijn geweven product van is gemaakt.