CURLY GIRL APPROVED LEAVE-IN CONDITIONER

Volgens de Curly Girl Methode gebruik je een leave-in conditioner tijdens het stylen van je haar. Dit doe je na je wasroutine, en voor het aanbrengen van gel of andere stylingproducten. De leave-in conditioner voedt en beschermt je haar gedurende de dag tegen natuurlijke factoren. Een leave-in conditioner is dus echt een verzorgend haarproduct, die diep tot in het haar doordringt. Krullend haar is vaak pluizig en breekbaar, en daarom is dit een goed product om te gebruiken. Tijdens het stylen van je haar zorgt het voor hydratatie en verzorging van je krullen. Daarnaast zal het het ontwarren en ontklitten van je krullen na het wassen iets gemakkelijker maken.

Als je regelmatig een leave-in conditioner gebruikt, zal de natuurlijke glans van je krullen herstellen. Het handige van een leave-in conditioner is ook dat je deze niet hoeft uit te spoelen, dat scheelt weer tijd! Onderstaande leave-in conditioners zijn Curly Girl-proof, en bevatten dus geen siliconen, parabenen en sulfaten.

LEAVE-IN CONDITIONER

Er zijn verschillende leave-in conditioners, met verschillende effecten op je haar. Op basis van jouw krul- en haartype en haarkenmerken kun je bepalen welke haarproducten jij het beste kunt gebruiken voor jouw krullen. Of je haar nou wavy, curly of coily is, wat de elasticiteit van jouw haar is, en of het een lage of hoge porositeit heeft; er is altijd wel een passende leave-in conditioner te vinden die bij jouw haarspecs passen. Zo zijn er leave-in conditioners met proteïne en leave-in conditioners zonder proteïne. Kies uit merken als Curls, Shea Moisture en Novex, die leave-in conditioner voor krullen aanbieden. Klik ook op de verschillende producten om leave-in conditioner reviews te lezen.

Doordat je een leave-in conditioner niet uitspoelt, zorgt het ervoor dat je haar gedurende de hele dag beschermd is en gevoed wordt. Daarnaast kost het je maar een minuutje om het aan te brengen, dus je kunt er eigenlijk niet omheen!