5 manieren om kokosolie voor je krullen te gebruiken

Leestijd: 2 minuten

Kokosolie is echt een wondermiddel! Je kunt het in de keuken gebruiken als vervanger van boter, op je huid als bodylotion én voor je krullen. Het is een natuurlijk emollient en daardoor 100% Curly Girl proof.

Wat is kokosolie?

Kokosolie wordt verkregen door het persen van gedroogd wit vruchtvlees van de kokosnoot. Het goedje is rijk aan natuurlijke vetzuren en daarom een bijzonder voedende en hydraterende substantie. Resultaat: gladde en glanzende krullen. Wij zijn fan!

Hoe gebruik je kokos voor je haar – de basics

Ook hier geldt weer: dit ingrediënt werkt niet voor iedereen. Bedenk dus eerst wat je krul- en haartype is (waaronder de mate van porositeit en dichtheid) en welke behoeften jouw krullen hebben (zoals meer glans of minder pluis). 

Verder is het goed om te weten dat je niet veel kokosolie nodig hebt. Sterker nog: curly’s met stug haar kunnen last krijgen van haaruitval bij overmatig gebruik. Een theelepeltje is echt meer dan genoeg. Je vindt het trouwens in de winkel vaak in gestolde variant, als kokosvet. Neem een klein beetje vet uit de pot en warm het op tussen je handen totdat je olie tevoorschijn komt.

Tot slot is het goed je haar te stomen voordat je de olie aanbrengt. Dit doe je gewoon onder een warme douche. De haarschubben gaan door de warmte openstaan. Zo kunnen je krullen de olie beter opnemen. Bovendien voorkom je build up en schilfertjes op je hoofdhuid.

#1. Om je krullen uit de klit te krijgen

Het gevecht dat je als curly dagelijks voert tegen klitten? We feel ya! Kokosolie kan dé manier zijn om je dag voortaan zonder frustraties te beginnen! Doe wat olie op je vingertoppen en masseer de olie dan van je wortels richting je punten. Je zult merken; dit helpt heel goed tegen klitten!

#2. Kokosolie..als deep conditioner

Je kunt ook een paar druppels kokosolie aan je deep conditioner toevoegen. Gebruik vervolgens je vingertoppen, masseer het product in op vochtig haar in ronddraaiende bewegingen van wortel tot punt. Pineapple je haar in een oud T-shirt en laat het product 15 minuten intrekken. Spoel vervolgens uit.

#3. Kokosolie..tegen roos!

Veel curly’s hebben last van roos. Kokosolie is een natuurlijke oplossing tegen een droge hoofdhuid. Breng 2-3 druppeltjes olie aan op je hoofdhuid, wrijf het in op de gebieden waar je veel roos ziet, laat 10 minuten intrekken en spoel uit. Dit doe je trouwens het liefst voor je co-wash!

#5. Kokosolie..tegen pluizig haar!

Omdat het je haar als het ware sealt zul je merken dat je pluis vermindert als je kokosolie gebruikt!

#5. Kokosolie..als leave-in

Je kunt kokosolie ook als leave-in gebruiken voor langdurige hydratatie!

  • Als overnight pre-poo behandeling: masseer de kokosolie in je haar (met dun haar beter niet bij de wortels), wikkel je haar in een oud T-shirt en zet tot slot de föhn op je bol. Door de hitte gaan je haarschubben openstaan en trekt de olie beter in. Lekker slapen, de volgende dag was je je haar op de normale manier. Let wel op dat je de olie goed uitspoelt, anders krijg je build up.
  • Als toevoeging aan je styling product! Zo word je haar de hele dag gevoed.

Wat zijn jouw ervaringen met kokosolie?

read our Latest blogs

Isabelle krullen refresh day CGM
Isabelle is begonnen met de Curly Girl Methode. In haar tweede blog deelt ze haar ervaring en de eerste resultaten van haar nieuwe CG-proof producten.
krullend haar vrouw opzij
Alcohol en je haar. Je zou na wat research denken dat deze […]
vrouw hand door krullend haar
Magnesium heeft een aantal hele fijne voordelen voor je haar. We leggen je uit welke, hoe het werkt en op welke manier je magnesium het beste tot je kunt nemen.