No poo-methode vs. Curly Girl-methode: dit zijn de verschillen en overeenkomsten

Leestijd: 2 minuten

Er bestaan een hoop methoden die je kunt toepassen voor je curly haarroutine. De No Poo-methode en de Curly Girl-methode is misschien wel het meest bekend. Hoe verschillen deze methoden van elkaar en waarin lijken ze op elkaar?

De No Poo-methode uitgelegd

Hoe je deze methode het snelst kunt uitleggen? No poo = geen shampoo. Deze methode schrapt de shampoo uit je haarroutine. Shampoo bevat sulfaten. Dit zijn agressieve reinigers zijn die zich hechten aan vuil en dat vuil vervolgens ‘meenemen’ op het moment dat je je shampoo onder de douche uitspoelt. Maar wat sulfaten ook wegwassen zijn de natuurlijke oliën op je hoofdhuid die zorgen voor hydratatie van je haar. Bij veelvuldig gebruik zal je haar uitdrogen. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. De No Poo-methode biedt mildere alternatieven. Afgezien van de ingrediënten die de methode schrapt, zijn er ook ingrediënten die de methode liever niet toevoegt aan je haar. Siliconen zijn er daar één van. 

Komt deze methode je bekend voor? Yes – goed opgelet bij Curly Girl! Maar wat is dan het verschil?

No Poo versus Curly Girl

Het grootste verschil tussen de No Poo-methode en de Curly Girl-methode is dat de Curly Girl-methode zich meer richt op natuurlijke ingrediënten (om toe te voegen aan je haarroutine., niet om te mijden). Bovendien richt de Curly Girl-methode zich, what’s in a name, vooral op krullenbollen en de No Poo-methode eigenlijk op ieder soort haar dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Vanwege die natuurlijke ingrediënten en omdat krullen echt een eigen leven leiden, is de Curly Girl-methode veel uitgebreider dan de No Poo-methode.

De Curly Girl-methode begint eigenlijk met de No Poo-methode en gaat daar verder waar de No Poo-methode stopt. De Curly Girl-methode raadt namelijk verder aan hitte styling, kammen en borstels en alcohol en parfum te schrappen uit je ‘haardieet’.

Welke methode is het meest geschikt voor jou?

Welke methode het meest geschikt is voor jou? Dat hangt ervan af! Het hangt af van je haar, maar ook van de investering (tijd, studies aan de hand van bergen – wel heel leuk – leesmateriaal op Kurlify, experimenten, dat soort dingen) die jij bereid bent te doen voor gezonde krullen. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen beginnen met de No Poo-methode. Als die je bevalt (geef je haar wel genoeg tijd om te wennen) en je vindt het leuk verder op onderzoek uit te gaan, bouw je je haarroutine verder uit met de Curly Girl-methode. En geloof ons, het is het echt waard!

Nogmaals, geef het tijd en kijk wat voor jou werkt! In ieder geval is Kurlify here to stay and to help: lees alles over ingrediënten, technieken en onze favoriete producten!

Related Posts
De Curly Girl Methode voor mannen

Benieuwd hoe de Curly Boys hun haar verzorgen en stylen? Lees verder voor wat mannelijke inspiratie.

Krullen 101: de wetenschap en cijfers achter krullen

Ben je benieuwd hoe krullen ontstaan en waarom jij wel natuurlijk krullend haar hebt en de ander niet?

De LOC Methode: de routine voor gehydrateerde krullen zonder pluis

Heb je het idee dat je er alles aan doet om je krullen goed te verzorgen? Heb je toch nog Read more